Miejsce konińskich motomaniaków
Użytkownik
Zamieniłem Audi na Lexusa
Użytkownik
GS300 taki dupowóz (z dachem)
Z racji tego, że brakowało mi trakcji przy ruszaniu postanowiłem zaspawać dyferencjał.
Ale coś chyba sknociłem przy składaniu bo zamiast Gofer jechać czuć tylko w środku palone sprzęgło (?)
Kurde jutro z rana znowu do garażu...
:-D
Widzę, że prowokacja się nie udała...
Dla pewności-nic nie grzebałem, foto z neta.
Jeśli ktoś nie wie, a chce się dowiedzieć co jest nie tak na zdjęciu niech poczyta o mechanizmie różnicowym :-P
ale żeś naboblił spawy jak u pijanego
Wybacz zboczenie zawodowe
Spawacz dwuch kategorii
aaa i widzę że się teraz wycofujesz jeszcze ze swojego dzieła nie ładnie
Zapewniam Cię, że w Golfie dyfer wygląda "troche" inaczej. Ten ze zdjęcia jest z mostu, a Golf (za wyjątkiem SYNCRO/4motion) ma napęd na przód, bezpośrednio ze skrzyni :-)
A spawałem raz w życiu- elektrodówą w pionie; możesz sobie wyobrazić co wyszło
Chociaż o dziwo spaw trzyma do dzisiaj.
Elektroda czyli 111 Symbol spawania elektrodą otuloną lub nie otuloną bla bla bla itd ma to do siebie że gdy ustawisz dobry prąd i masz dobry przetop to wierz mi gluty jakie powstaną i inne podobne temu Stworzenia nie maja znaczenia co innego kiedy robisz próbki
a spawy na tym zdjęciu są zrobione Mig-Mat czyli najprościej półautomatem i to smarki bez maski czy tam przyłbicy i wyglada to jak wygląda potem w dodatku widać że jest za mały prąd a za duży posów drutu więc wcyhodzi potem co wychodzi
Użytkownik
Zmieniłem płyn chłodniczy w Lexie (była woda ), pare dni temu założyłem XENON i już padła 1 przetwornica
W przyszłym tygodniu idzie na warsztat i gruntowną rozbiórkę wszystkiego co możliwe w celu sprawdzenia i wymiany zużytych części
Może przy okazji połaszczę się o przyciemnienie szybek
No i jeszcze jedno... Wystawiłem Cabrio na sprzedaż http://van-chris.otomoto.pl/audi-cabrio … 00799.html
Ostatnio edytowany przez Maras_Cabrio_V6 (2011-11-18 15:12:57)
Użytkownik
Git
Użytkownik
Zmajstrowałem sobie właśnie z nudów w pracy postoje w kierunkach :-) 2x LED na strone i gra gitara :-) Zdjęcie wstawie wieczorem dla lepszego efektu :-)